Panacotta met abrikozen

Voor de panacotta :

  • 300 ml double-cream of bleuband classique ongezoet(sligro)
  • 1 groot vanillestokje gesplit.
  • 100 ml friese valg gecondenseerde melk (hier komt je suiker vandaan)
  • 3 gelatine blaadjes of 8 gr poeder gelatin geweekt in 32 gram water (1:4)
  • 350 ml karnemelk hoe dikker hoe beter  .

 

Het recept :

  • Bring de double-cream/classique met de vanilla zaadjes en het gespleten vanillestokje.
  • Zodra het gekookt heft gelijk van het vuur halen.
  • Voeg de gecondenseerde melk toe.
  • Knijp de gelatine uit en voeg deze toe aan de warme vloeistof.
  • Wacht tot de vloeistof 35 graden is huid temperatuur mix dan pas de karnemelk erbij .
  • Verwijder het vanillestokje.
  • Schenk de vloeistof in vier ramekins .
  • Laat opstijven in de koelkast voor minstens 4 uur.

 

De abrikozen voor bij de panacotta :

  • 8 rijpe abrikozen (indien vers niet te krijgen vervang het dan voor abirkozen jam de luxe van hero….. NIET blikabrikozen want die zijn te hard zowel van smaak als gevoel)
  • Sap van een citroen
  • Sap van een sinaasappel
  • 4 stukken citroenschil
  • 75 gr suiker

Het recept van de abrikozen :

  • Zet de oven op 190 Celsius
  • Halveer de abrikozen ontpit ze en rol ze voorzichtig in de citroensap.
  • Doe 50 ml water in een ovenschaal same met de overgebleven citroensap, sinaasappelsap, citroenschil.
  • Leg de abrikozen erin schil naar beneden.
  • Bedek de schall losjes met zilverfolie.
  • Bak ze in de hete oven voor ongeveer 10 minuten de tijd is afhankelijk van de grootte en de rijpheid.
  • Als je de punt van een mes erin steekt en hij zakt uit zichzelf door het vruchtvlees dan is de abrikoos gaar.
  • Leg de abrikozen op een bordje. Plaats de panacotta er naast.
  • Kook het resterende vocht voorzichtig in tot een lichte siroop.
  • Giet de siroop over de abrikozen.

 

De laurier siroop :

  • 250 ml water
  • 250 gram suiker
  • 10 verse laurier blaadjes

Het lauriersiroop recept :

  • Kook de siroop in tot hij dikker lijkt te worden , voeg de gebroken laurierblaadjes toe en laat nog een beetje verder door koken.
  • Giet in een weck-flesje of weckpot met een rubberen suilting, laat de pot open afkoelen totdat deze in de koelkast kan.
  • Bij voorkeur een week van tevoren maken.
  • Daarna zeven en terug in het flesje. Net als bij wijn hoe langer hij in het flesje zit hoe donkerder en lekkerder hij wordt.

 

 

Leg wat lange vingers op het bordje erbij en giet de siroop over de panacotta.

 

 

Eet Smakelijk

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.