TiraMiSu

Tiramisu is een italiaans nagerecht wat volgens de britten weer geleend is van hun trifle. De geleerden zijn het hier niet over eens. Waar iedereen het wel over eens is dat wanneer een tiramisu goed gemaakt is het een van de lekkerste nagerechten van de wereld is!

Waaruit bestaat een tisamisu ?

  • Zabaglione volg de link voor het recept.
  • 150 ml slagroom of classique van blueband¬†als u dat kunt krijgen.
  • 4 el suiker
  • 450 gr mascarpone
  • 75 ml verse espresso afgekoeld
  • 60 ml cognac
  • 1 vanillestokje (1 grote of 3 kleintjes)
  • 3 pakjes lange vingers (bij de speciaalzaken hebben ze italiaanse die zijn steviger en met ei gemaakt)
  • 90 gr pure chocolade geraspt
  • cacaopoeder voor het afdekken van het toetje.
  1. zabaglione  maken, af laten koelen en in de koelkast apart zetten.
  2. slagroom/classique met 2 el suiker tot zachte pieken kloppen.
  3. geklopte slagroom door de mascarpone vouwen(niet kloppen)
  4. zodra een geheel de zabaglione uit de koelkast er doorheen vouwen tot een glad geheel.
  5. bovenstaand mengsel in de koelkast 3 uur op laten stijven.
  6. espresso , cognac, vanille zaadjes en de resterende 2 el suiker mengen tot een geheel.
  7. in een grote bak of schaal op de bodem de langevingers uitspreiden.
  8. besprenkelen met het espresso-mengsel
  9. een deel van het mascarpone mengsel er overheen smeren zodat de lange vingers goed bedekt zijn.
  10. geraspte chocolade er overheen strooien.
  11. herhaal stap 7 tot en met 10 totdat alle ingredienten op zijn en strooi geen geraspte chocolade op de laatste lag.
  12. strooi zoveel cacaopoeder over de laatste lag zodat het geheel bruin en goed bedekt is, je mag geen mascarpone mengsel meer zien.
  13. Dek het geheel af met huishoudfolie en zet voor een nacht in de koelkast.

 

Let op!!! dit is een zeer machtig toetje dus pas je hoofd en voorgerechten aan, aan dit nagerecht. lekker met een kopje espresso erbij of een glaasje amaretto.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.