Zabaglione

Zabaglione is een italiaans nagerecht dat zo gegeten kan worden.
Het wordt echter gebruikt als ingredient van een nog populairder gerecht namelijk Tiramisu.

U heeft nodig :

  • 5 eidooiers
  • 60 gr suiker
  • 125 ml marsala verkrijgbaar bij elke zichzelf respecterende slijter.
  • 50 ml droge witte wijn.
  • een au bain marie pan of een ronde glazen schaal over een pan met een laagje bijna kokend water.

Let op!! dit is een arbeids intensief gerecht. u moet namelijk voortdurend kloppen, doet u dit niet dan word de dooier gaar en klontert uw zabaglione.

  1. Eidooiers met de suiker in een koude schaal net zo lang kloppen tot deze lichtgeel tot wit is.
  2. Onder voortdurend kloppen de helft van de marsala door het dooiers mengsel kloppen.
  3. zet de schaal in de pan met water/ bij au bain marie pan doe de binnenpan in de buitenpan. VUUR LAAG water moet al gekookt hebben.
  4. blijf nu kloppen terwijl het mengsel boven het hete water staat en voeg al kloppen in kleine beetjes de resterende marsala en witte wijn toe.
  5. dit proces duurt ongeveer 6 tot 10 minute en is klaar als de zabaglione dikker is geworden.
  6. Let bij het kloppen erop dat je de kanten meeklopt (het is heter aan de kant van je schaal) ander koekt het alsnog aan.

Het geheel moet een luchtig schuim opleveren dat weerstand biedt het is dunner dan een bavarois en lijkt een beetje op geode yoghurt.
Je kunt dit zo serveren als toetje of even laten afkoelen in de koelkast voor verder gebruik in  andere gerechten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.