Worstenbroodjes

Een worstenbroodje is wat het zegt op de verpakking, een broodje met worst er in. Dus als ik een hema-rookworst in een wit puntje stop dan is het een worstenbroodje. Antwoord : Ja.

Wat wij hier gaan maken is het klassieke worstenbroodje waarvoor we zelf het deeg maken en de worst. Het recept is voor ongeveerĀ 22 stuks baktijd is slechts 10 minuten bij 220 graden celcius.

 

Ingredienten :

Deeg :

  • 500 gr Tarwebloem
  • 50 gr Roomboter
  • 25 gr gist
  • 10 gr zout
  • 10 gr basterdsuiker
  • 280 gr Melk vingerlauw (15-20 graden)

Worst :

  • 500 gr gehakt
  • 25 gr ei
  • 60 gr paneermeel
  • 150 gr soezenbeslag
  • kruiden naar smaak.

soezendeeg :

  • 50 gr melk
  • 25 gr boter
  • zout
  • 25 gr bloem
  • 50 gr ei (1 ei )

 

Bereiding Soezendeeg :

  1. Water en boter in de pan aan de kook brengen
  2. pan van het vuur en onmiddelijk de bloem toevoegen en doormengen
  3. terug op het vuur en de massa doorverhitten en garen totdat er een lichte vetfilm op de bodem van de pan achterblijft
  4. afkoelen voordat dit beslag door de gehakt wordt gemengd

 

bereiding brooddeeg :

  1. doe de gist in de vingerlauwe melk en roer deze om zodat deze goed is opgelost.
  2. Doe alle grondstoffen in de machine bekken en draai op de laagste snelheid met een deeghaak.
  3. voeg geleidelijk de melk toe totdat er geen droge bestanddelen meer zijn en zet de mixer op een hogere snelheid.
  4. zodra het deeg los is van de wanden (ong 10 minuten) dan het deeg op een oppervlak storten en opbollen.
  5. Laat het deeg 30 minuten rijzen onder een plastic doek .
  6. weeg het deeg af in stukken van 40 gram en bol de deegstukken op.
  7. laat 15 minuten rijzen onder de plastic doek.

 

berreiding worstenbroodjes :

  1. druk de bolletjes plat en rek ze uit tot ong 10 cm.
  2. leg hier een gehaktrolletje op.
  3. vouw de uiteinden op naar binnen.
  4. pak de achterkant op en trek deze naar de voorkant en plak deze vast.
  5. leg ze met de vouw naar beneden op een goedgesmeerde bakplaat.
  6. strijk af met ei-strijksel.
  7. Laat de broodjes nogmaals 40 minuten rijzen.
  8. Bak ze af in 10 minuten op 220 graden.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.