Tartatin met rode ui en venkel.

Ingredienten :

  • 250g bladerdeeg.
  • 2 rode uien
  • 3 venkels
  • 1 rode peper (optioneel)
  • 100 ml olie
  • 1 El balsamic azijn
  • 1 tl korianderzaad
  • zout & peper
  • 60 gr Kristal suiker
  • 2 El verse thijm

Bereiding :

  1. Rol het bladerdeeg uit tot een cirkel die past op een ovenvaste koekenpan. Bewaar het deeg in de koelkast.
  2. Verhit de oven op 200ยบ C
  3. Pel de uien en snij in schijven 1/2 cm dik. Haal de lelijk vellen van de venkel en snij de venkels 1 maal door. U kunt nu de kern van de venkel eruit snijden. Snij de venkel in grove stukken.
  4. Haal de kop en start van de rode peper. snijd de peper door in de lengte en haal de zaadjes eruit. Snijd de peper helemaal fijn.
  5. verspeid alle groente en de rode peper in een braadslee. sprenkel de balsamico eroverheen en deolie. strooi het korianderzaad , peper en zout erover.
  6. Rooster de groenten in de oven voor 15-20 minuten. roer het af en toe om.
  7. zet intussen een koekenpan op het vuur met daarin de suiker, 3 eetlepels water en brang dit aan de kook. Kook het door totdat de suiker goudbruin is. (absoluut niet roeren uitsluitend de pan walsen indien nodig)
  8. doe alle groenten uit de oven in de koekenpan. spreid ze zo dat ze mooi verdeel zijn. strooi de thijm blaadjes er over.
  9. bedek de groenten in de koekenpan met het cirkelvormige bladerdeeg en stop de randjes in zodat ze de groenten mooi afsluiten. Prik wat gaatjes in het bladerdeeg.
  10. Zet de ovenvaste koekenpan (of bakblik) in de oven en bak de tartatin in ong 25-30 minute totdat het bladerdeeg mooi bruin is en gaar.
  11. Laat het geheel 5 minute afkoelen en draai-stort de tartatin op een groot bord of schaal.
  12. Serveer de tartatin met een frisse salade erbij.

Leave a Reply

Your email address will not be published.