Koe loe Yuk

Dit is een makkelijk gerecht dat snel klaar te maken is voor 2 to xxx personen.

Je mag in dit recept het vlees vervangen door elk soort vlees,vis of gevogelte. Door het dubbel frituren is het vlees, vis, gevogelte hardstikke gaar. Bijgerechten zoals rijst of bami kan maar onze ervaring is dat de saus met het vlees alleen al meer dan voeldoende is. Qua smaak en eetplezier zeer geschikt voor kinderen.

Ingrediënten

  • 3 Kg Varkensvlees
  • blik bamboe scheuten
  • 6-12 paprika’s
  • 3 theelepel zout
  • 4 eetlepel brandewijn
  • 5 eieren
  • 2 eetlepel maizena
  • 100 gr bloem
  • 4 tenen knoflook
  • 4 uien gesnipperd

de saus :

  • 1.5 dl azijn
  • 1.5 dl citroensap
  • 9 eetlepel suiker
  • 2 eetlepel zout
  • 2 blikjes tomaten puree
  • 6 eetlepel Ketjap
  • 2 eetlepel maizena
  • 4 eetlepel sesamolie

Bereiden.

De saus :

Snij een grote ui, paar teenjes knoflook en alle paprika’s in klein reepjes of blokjes.
Bak deze in de wok(scheutje olie, paar druppels sesamolie, klein blokje boter) aan tot ze glazig zijn. Belangrijk op dit punt is dat je niet weg kan lopen van de wok je moet blijven roeren om verbranden te voorkomen. Zodra je ziet dat de groente glazig is en of als je proeft dat het wat zachter is dan is het tijd om de saus er bij te doen.

Doe alle ingredienten voor de saus in een grote kom en roer dit door tot dat alle onderdelen volledig zijn opgenomen, de saus is nu klaar om toegevoegd te worden aan de paprika.

Het vlees :

Snijd het vlees in reepjes die als ze eenmaal gefrituurd zijn goed eetbaar zijn.

Maak in een grote schaal het beslag voor de tempura.
Doe het ei en de brandewijn in de schaal en kluts het tot het opgelost is. Voeg bloem toe totdat het beslag een beetje lobbig wordt (yoghurt dikte). Los de maizena op in een klein beetje water en voeg dit toe aan het mengsel. Blijf kloppen tot opgenomen.

Gooi nu het zout, de knoflook en de gesnipperde ui bij het beslag en roer door.

Gooi als laatste al het vlees in het beslag. Je bent nu klaar om af te maken.

De saus mag ongeveer een uur door sudderen onder af en toe roeren, voeg zo nodig en naar smaak wat water toe om het iets te verdunnen, In tussen kun je beginnen met het frituren van het vlees.

Houd een groot bord met keukenpapier klaar om de frituur op te leggen om uit te lekken.

Bak zoveel van het vlees in ongeveer 3-6 minuten per keer.

Zodra je klaar bent met frituren (de eerste keer is het tijd om de mensen in huis te waarschuwen dat het eten zo klaar is!!!

Je gaat nu in een super tempo al het gefrituurde vlees nog een tweede keer frituren (dit maakt het uiterst krokant)

Dit duurt 1-3 minuten per keer. De kleur van je frituur =goed moet goudblond zijn.

SERVEER met rijst of een simpele bami.

 

LET OP de saus is extreem heet

Leave a Reply

Your email address will not be published.