Telo ( gefrituurde cassave)

Voor alle mensen die wel eens wat anders willen dan patat. Telo is een voornamelijk surinaams product dat gefrituurd gegeten wordt vaak met bakkeljauw erbij. Telo wordt gemaakt van de cassavewortel ( een grote bruine wortel die vooral bij de jumbo goed te verkrijgen is maar ook alle toko kunnen je voorzien hiervan.)

Ingredienten :

300 gram gewassen,goed geschilde cassave wortel.

Bereiding :

  • snijd de cassave in stukken van een vinger lang en snijd het in drieen.
  • snijd het hart over de lengte eruit dit was de kern van de wortel.
  • na 10 minuten koken op een doek of op papier leggen en drogen en afkoelen.
  • smeer alle stukken in met knoflook.
  • frituur de stukken goudbruin op 180 ° Celsius.
  • strooi er naar smaak zout over.

Let op cassave is van nature zoetig dus de smaak gaat goed samen met zoute en zure producten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.