Bojo (cassavepudding).

Bojo is een toetje/pudding gemaakt van cassavewortel. dit gerecht komt voornamelijk uit Suriname. door de kokos en de rozijnen maakt dit ook een lekker stukje bij de chocolademelk.

Ingredienten :

  • 1 Kg geraspte cassave.
  • 125 Gram kokos.
  • 750 gram suiker.
  • 1/2 kopje melk.
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel vanille-essence of twee zakjes vanillesuiker.
  • 1 theelepel amandel essence.
  • 50 – 100 gram rozijnen.
  • 1 eetlepel kaneel.
  • 150 gram boter.
  • 200 ml (2 dl) kokosmelk.

Bereiding :

  • verwarm de oven voor op 180 ° Celsius
  • Alle ingredienten goed vermengen. het resultaat is een blubberige massa, vrij nat.
  • doe de blubber in een groot laag bakblik/braadslee.
  • bak in een 180 ° Celsius voorverwarmde oven gedurende 1 uur.
  • prik met een sate-stokje of een vork om te zien of de cake gaar is.
  • laat afkoelen en snijd in rechthoekige blokjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.